İZMİR / KARABAĞLAR - İzmir Anadolu Lisesi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dede Korkut Okumaları İl Geneli Hikâye Yazma Yarışması ve Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları İl Geneli Deneme Yazma Yarışmasında Lise Kademesinde öğrencimiz Selin SALMACI İzmir 2. olmuştur.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Dede Korkut Okumaları İl Geneli Hikâye Yazma Yarışması ve Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları İl Geneli Deneme Yazma Yarışması Sonuçlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi'nin uygulama kılavuzu doğrultusunda ocak ayında gerçekleştirilen "Dede Korkut Okumaları" ve "Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları" faaliyetlerinin ardından düzenlenen yarışmalar öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

Dîvânu Lugâti't-Türk Okumaları İl Geneli Deneme Yazma Yarışması lise kademesinde yapılan değerlendirme sonucunda:

"Dîvânu Lugâti't-Türk" adlı eseriyle Karabağlar ilçesi İzmir Anadolu Lisesinden Selin SAMANCI ikinci olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

31-01-2024

Yayın: 31.01.2024 - Güncelleme: 31.01.2024 14:29 - Görüntülenme: 122